Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nässlanders slakteri får åter stycka kött

Livsmedelsverket förbjöd Lars-Åke Nässlanders slakteri i början av februari att fortsätta sin verksamhet med att stycka och mala kött. Detta efter att slakteriet fått flera anmärkningar bland annat om att slaktkroppar försvunnit. Förbudet har nu hävts.

I torsdags gjordes den senaste inspektionen och slakteriet fick då klartecken att åter stycka kött.

Slakteriet ska ha åtgärdat de flesta av de 10 anmärkningarna Livsmedelsverket haft,
Det finns dock en sista punkt kvar som slakteriet har en vecka på sig att åtgärda.

Det är en faroanalys, det gäller att ligga steget före om något skulle hända. Det är ett papper som vi ska skicka in som komplimentering, säger ägaren Lars-Åke Nässlander.

Det som Livsmedelsverket i sin inspektion poängterade var bland annat att slaktkroppar försvunnit från slakteriet, utan några papper på var de tagit vägen.

Dessutom ska det ha funnits omärkt vakuumförpackat kött och att det saknades rutiner för att se till att köttet inte kom i kontakt med gödselförorenande djur.

Läs tidigare artiklar:
[url=http://allehanda.se/avdelning/kramfors/21645]Anmält slakteriet erkänner fel[/url]
[url=http://allehanda.se/avdelning/kramfors/21565]Förbud utfärdat mot Nässlanders slakteri[/url]

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67