Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näslunds OS-form intakt – ny pallplats i österrikiska Montafon

Seger i de två första världscuptävlingarna.
Under fredagen fortsatte Sandra Näslund att visa upp fin form när hon knep en ny pallplats.
Skicrosstjärnan slutade trea i österrikiska Montafon.

Torsdagens kval blev inställt på grund av dåligt väder. Något som varit förekommande den senaste tiden för skicrossåkarna.

Skicrossen inställd igen – då vann Näslund och Andersson utan att ta sig till final

Sandra Näslund har dock inlett säsongen strålande med två raka segrar i världscupen. I dag visade hon att formen hållit i sig när hon slutade trea i Montafon, Österrike.

Sveriges stora OS-hopp fick en perfekt start i kvartsfinalen där hon hamnade i samma heat som Lisa Andersson. Svenskorna imponerade med en dubbelseger och tog sig vidare till semifinal.

Där gick det sämre för Andersson som åkte ut efter att ha hamnat sist i sitt heat. Näslund fortsatte på den inslagna vägen och vann även semifinalen före Fanny Smith.

Schweiziskan skulle dock få revansch i finalen där hon vann före tyskan Heidi Zacher med Näslund bakom på en tredjeplats.

Lisa Andersson blev åtta efter att ha kommit sist i den lilla finalen.

Bland herrarna var Erik Mobärg en ljuspunkt bland annars stora besvikelser. Svensken var den enda som tog sig vidare från sextondelsfinalerna och tog sig hela vägen till final.

Det var Mobärgs första finalplats någonsin i världscupsammanhang. Med sin fjärdeplats borde han ha stärkt sina OS-aktier ordentligt.

LÄS MER

Näslunds nya kvitto på superformen – tankarna om OS: "Viktigt för självförtroendet"

Styrkebesked från OS-hoppet Sandra Näslund – vann skicross-premiären: "Levererade från start"