Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näslund valde lirare före polis

Modo Hockeys general manager Markus Näslund bygger ett lag som ska gå långt i slutspelet.

Det har inneburit bland annat att Mikko Kousa kommer in i truppen och att backtalangen Ludwig Byström lånas ut.

– "Ludde" tyckte att han inte fick tillräckligt med istid, det är inget mer än så, säger Näslund.

Annons

Ända sedan junior-VM avslutades i början på januari har Modocoachen Ulf Samuelsson valt att matcha Robert Hägg och Ludwig Byström har inte fått istid, och just bristen på den fick Byström att kräva en utlåning.

– Jag satte mig med Ludde inför säsongen och gav honom ett löfte om att han skulle lånas ut till ett allsvenskt lag om han inte var nöjd med istiden. När "Robban" kom tillbaka från JVM fick inte Ludwig istid och då vill han lånas ut. Det är inte mer än så.

Men ni tappar en lovande spelare?

– Nu har vi Robban som vi tror väldigt mycket på och han har fått spela mycket på slutet. Då det gäller Ludwig så flyttade vi på Richard Stehlik och Jens Westin, och hur många juniorbackar i elitserien har egentligen fått mer istid? Men nu är det som det är, säger Markus Näslund.

Värvningen av Kousa, hur tänkte du där? Trodde Modo var ute efter en stor, tuff back lagom till slutspelet?

– Jo, jag har vridit och vänt på frågan. Tanken var ju att Stehlik skulle vara en typ som kunde ta för sig, men så blev det ju inte.

– Jag har vacklat en del runt den här frågan, behöver vi en polisroll, och kommit fram till att vi har tillräckligt med "team toughness", vi har de som kan tacklas. Visst, Tollefsen gjorde ett jättejobb i slutspelet i fjol, men det är svårt att hitta de spelarna.

Så ni valde Mikko Kousa, ingen fysisk back, men offensivt skicklig.

– Ja, han är en offensiv, högerfattad back som gillar att följa med i anfallen. Jag har sett honom spela vid flera tillfällen och han är duktig på att läsa situationerna. Helt klart en riktigt bra back som vi kommer att få nytta av, säger Näslund.

När debuterar Mikko?

– Vet inte, han har inte spelat på en månad och behöver träna i fatt.

Kommer du att förstärka truppen ytterligare?

– Vi har varit väldigt förskonade från skador, men det blir tuffare framöver, det är en helt annan nivå i slutspelet och då gäller det att ha en slagkraftig trupp. Jag utesluter ingenting.

Hur är det med Ladislav Nagy?

– Han går igenom det protokoll vi alltid använder vid hjärnskakningar och han har börjat smyga igång träningen, men han har en bit kvar. Förhoppningsvis är han tillbaka om någon vecka.

Till sist, hur der du på Modos nuvarande form?

– Det ser stabilt ut, men förlusterna mot Färjestad, Rögle och Linköping grämer mig, det är onödigt att tappa de poängen. Vi måste lära oss att spela ut matcherna, säger Markus Näslund.