Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näslund: "Slutspel ska vi till"

I dag stänger transferfönstret till elitserien. Det betyder att den trupp elitserielagen ställer på benen nu, den har man säsongen ut.

– Vi gjorde bort våra värvningar kring juluppehållet och det finns inte utrymme för något mer just nu, säger Markus Näslund general manager i Modo Hockey.

Annons

Modo gjorde en stor ommöblering av laget kring juluppehållet och in kom fyra starka nyförvärv i form av Anders Eriksson, Hannu Pikkarainen, Lubos Bartecko och Ladislav Nagy. Den enda öppning som ett eventuellt nytillskott den senaste tiden har varit Peter Forsberg.

När det gäller honom har det hela tiden också varit tydliga direktiv mellan Markus Näslund och Peter Forsberg.
– Peter är inte heller aktuell, det blir Colorado om det blir något för honom känns det som. Peter har varit duktig på att underrätta oss och vi har haft en bra kontakt mellan varandra, även när han varit där borta (Denver).

Markus Näslund berättar att det hela tiden varit raka puckar mellan honom och Peter Forsberg.
– Vi har försökt vara öppna med varandra båda två och det är viktigt. Han vet var vi står och lät oss fokusera på den grupp vi hade. Sedan var han rak mot oss att han ville sticka över och prova om han håller för spel där borta.

När det gäller Modos trupp och spelet som dippat de senaste matcherna menar Näslund att det handlar om en inställningsfråga.
– Man ser det på helt olika sätt vid vinst och förlust. Kapaciteten finns i laget och för mig handlar det mer om en inställningsfråga. Kör det här gänget 100 procent då är det få lag som vinner mot oss. Kör vi däremot på en skridsko och gör individuella misstag som under de senaste matcherna kan däremot alla lag slå oss, säger Näslund.

Markus Näslund kräver mer skärpa av sina spelare framöver och betonar att laget då kan räcka hur långt som helst.
– Slutspel är ett självklart mål och det tror jag på, sedan tror jag och hoppas att alla killar tror på det målet. Allt annat än slutspel är en besvikelse för oss.

Betydelsen av slutspel är också stor.
– Det är vårt mål att gå dit och det ska inte vara en stor bedrift att gå dit utan ett delmål. Slutspel ska man till, sedan börjar en ny säsong, säger Näslund.