Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näslund om Kusthöjden: "Jag kommer att överklaga så långt det går"

Moderaten Lars Näslund kommer inte att acceptera kommunens köp av Kusthöjden – förrän han blir tvungen.
– Får vi inte rätt av förvaltningsrätten går vi vidare till nästa instans, säger han.

Moderaterna har ju överklagat till förvaltningsrätten fullmäktigebeslutet att köpa Kusthöjden.

Kommunen har nu att svara på överklagan och kommunstyrelsen sa – i likhet med sitt arbetsutskott – som väntat ja till en skrivning tjänstemännen författat.

I skrivningen sägs bland annat, som vi tidigare skrivit, att en utomstående expert värderat området till 23 miljoner kronor – vilket gjordes för fyra år sedan.

Detta och mycket annat protesterar Lars Näslund mot. Han meddelade dock jäv och gick ut när beslutet om skrivelsen fattades av kommunstyrelsen.

– Det är obegripligt att majoriteten envisas med att hänvisa till en gammal värdering. Marknaden har ju visat att den inte håller.

Det som sker nu är att Moderaterna får möjlighet att svara på kommunens svar, när väl förvaltningsrätten har fått det.

– Jag kommer att kräva att förvaltningsrätten kräver att kommunen kommer in med en dagsaktuell värdering, där även kostnaderna för infrastrukturen i området finns med, säger Lars Näslund.

Och går överklagan inte igenom hos Förvaltningsrätten överklagar Näslund och Moderaterna till nästa instans, Kammarrätten.

– Jag ger inte upp förrän jag är tvungen. Jag kommer att överklaga så långt det går. Jag är helt övertygad om att det inte får gå till på det här sättet.

– Det var någonting jag lärde mig när vi överklagade beslutet om Sekab, att inte ge upp. Än i dag ångrar jag att vi inte fortsatte överklaga när vi inte fick rätt i förvaltningsrätten.

Förvaltningsrätten har tagit beslut om kommunens köp av Kusthöjden

Fick rätt i kammarrätten