Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näsåkersjobb blir kvar?

Vattenfalls arkivverksamhet i Näsåker blir kvar. I alla fall i ett halvår till.

- Sedan vet vi inte hur det bli, men vi hoppas naturligtvis, säger arkivarien Ingela Näslund.

I samband med att Vattenfall rationaliserade och lämnade Näsåker skapades arkivverksamheten. Den startade som ett projekt med sluttid den sista december 2007. Men inriktningen var hela tiden att etableringen skulle bli permanent.

Men när det drog ihop sig till projektslut så visade det sig att ingenting permanentas. De anställda,som då skurits ner från tio till sex, fick i och för sig ett halvår till. Men de är uppsagda och skulle enligt det första varslet ha slutat den sista juni.

- För några veckor sedan hörde vi att det diskuterades en fortsättning och i förra veckan fick vi besked. Projektet har förlängts ytterligare ett halvår, berättar Ingela Näslund.

Vad som händer efter årsskiftet är skrivet i stjärnorna. I Näsåker hoppas personalen naturligtvis att det bli ytterligare en förlängning.

- Men det blir jobbigt med den här berg- och dalbanan. Att varje halvår vänta på ett nytt besked. Vi har ju räkningar att betala även nästa år, säger Näslund.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68