Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siba i Birsta blir Netonnet – vill ha fler lagershoppar

I dag meddelade elektronikåterförsäljaren Sibas ägare att man nu inleder arbetet med att omvandla företagets butiker runt om i landet till Netonnet-butiker. Den i dag nordligaste Siba-butiken återfinns i Birsta utanför Sundsvall.

Annons

Snart blir Siba i Birsta Netonnet.

Netonnet Group som äger båda de aktuella varumärkena meddelade på måndagen att man väljer att utöka det självbetjäningskoncept som tidigare återfunnits i 15 av koncernens 53 butiker i Norden. Man vill omvandla samtliga butiker som i dag drivs under Siba-flagg till så kallade lagershoppar under namnet Netonnet.

Att man väljer att göra detta menar man beror på att detaljhandeln i dag blivit allt mer digital, Netonnet:s lagershopskoncept skulle enligt koncernen bättre svara upp mot det inköpsmönster som konsumenter har i dag.

–Vi är stolta över det kunnande och den erfarenhet vi byggt upp i Siba över 65 år, och som nu ligger till grund för arbetet med att ta Netonnets varumärke och koncept vidare, säger Fabian Bengtsson, ägare Netonnet Group i ett pressmeddelande.

Redan 2016 öppnar nya lagershoppar i Östersund, Uddevalla och Stavanger. Parallelt med detta inleds arbetet med att omvandla samtliga Siba-butiker till Netonnet-butiker. Arbetet sker stegvis och omvandlingen planeras vara färdig i slutet av nästa år. Sibas onlinebutik kommer med tiden att stängas ned.

Mer läsning

Annons