Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Megaloppis öppnar i ny regi: "Återvinning har aldrig varit så här hett"

I mitten av april stängde Megaloppisen i Arnäsvall. Nu får den nytt liv men med nya ägare och i nya lokaler. För den som vill göra fynd är det numera till Husum man ska åka.

Annons

Anton Byström och Tina Löfgren jobbar redan i huset som dataansvarig respektive ekonomiansvarig.

Det är företaget NKM, Norrlandskustens Maskinhandel, i Husum som köpt upp delar av den tidigare Megaloppisen i Arnäsvall. Och om allt går enligt planen öppnar den lördagen den 11 juni.

Den tidigare ägaren till Megaloppis i Arnäsvall, Jörgen Lindgren, lade först ut rörelsen till försäljning, men i slutet av april försattes företaget i konkurs. Efter det började han att jobba hos NKM i Husum.

– Det var på grund av hälsoskäl som gjorde att jag inte orkade. Jag är fortfarande lika sjuk, men nu kan jag gå hem när arbetsdagen är slut, säger Jörgen Lindgren.

Jörgen Lindgren föreslog sedan för NKM:s ägare Albert Byström och Tina Löfgren att de skulle starta upp Megaloppisen i Husum.

– Vi nappade och lokalerna hade vi ju redan. För oss är det här ett sätt att få hit fler kunder och att fler privatpersoner ska hitta till oss, säger Tina Löfgren.

– Återvinning har aldrig varit så här hett, och folk vill bli av med saker som de inte använder, säger Jörgen Lindgren.

Förutom flytten till Husum blir konceptet detsamma som tidigare, men antalet försäljningsbås har minskat till 150, vilket är en minskning med 100 bås. Just nu har de ungefär 40 bokade bås.

– Men då har vi inte annonserat om att vi ska öppna än, säger Anton Byström.

Just nu är det fyra anställda som jobbar i lokalerna. Företaget sysslar annars med försäljning av bland annat backkameror, verktyg och led-belysning till både företagskunder och privatpersoner.

Att det skulle vara en nackdel att flytta längre från stan tror inte Tina Löfgren.

– De kunder som inte tar sig hit från stan hoppas vi kommer från Nordmaling istället.

Anton Byström och Tina Löfgren.

Mer läsning

Annons