Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon startar ny utbildning i Ö-vik – nu får fler chans att fixa fötter

Det var svårt att hitta utbildad personal. Men till slut fick Lena Lundström Nordin en idé. "Jag tänkte att jag får väl dra igång en utbildning själv."

Annons

Hon har lång erfarenhet av branschen. I över 20 år har Lena Lundström Nordin drivit företaget Akilles fotvård. Först höll hon till i Bjästa, men 2012 var det dags att testa något nytt.

– Jag drog upp bopålarna och flyttade till stan, men redan efter ett år kände vi att vi var lite trångbodda och på den vägen är det, säger Lena Lundström Nordin.

Läs mer: Nya jobb i centrum: "Ö-vik ska leva och här finns möjligheter"

Efter det har det gått bra, så pass bra att hon nyss hade invigning av de till ytan fördubblade lokalerna, från 90 till 180 kvadrat.

Men att utöka verksamheten betyder också att det behövs mer personal. Det var inte det enklaste att hitta. Så Lena Lundström Nordin såg möjligheten att starta en utbildning.

Tillsammans med en aktör som redan bedrev utbildning sökte Lena Lundström Nordin om att få starta Medicinsk fotterapeututbildning.

Lena Lundström Nordin .

– Vi fick tillstånd att bedriva den, och det är en högskoleutbildning. Närmsta utbildningsort ligger annars i Göteborg.

– Utbildningen är ett och ett halvt år, första kullen började 2014 och då var de 16 elever.

Nu har hon fått tillstånd att bedriva utbildningen i ytterligare två år.

– Vi kommer att ha jättemånga pensionsavgångar i norrland framöver, så det behövs fler fotterapeuter, säger Lena Lundström Nordin.

Läs mer: Tycker landstinget ska tänka om: "Det går att spara mycket pengar"

Mer läsning