Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Generationsväxling i storföretag – får ny vd från Ö-vik

Vid årsskiftet går Polarbrödskoncernen samman med Polarrenenkoncernen efter en generationsväxling i ägarfamiljen, uppger vk.se. Ny vd för Polarbröd AB blir Anders E Johansson från Örnsköldsvik.

Annons

Det nya moderbolaget får namnet Polarbrödsgruppen och ska arbeta med uthållig försörjning, enligt vk.se.

Polarbrödsgruppen kommer ha två helägda dotterkoncerner, Polarbröd och Polarrenen. För att förbereda samgåendet genomförs organisationsförändringar. Anders E Johansson, marknadsdirektör på Polarbröd, blir ny vd i Polarbröd AB. Huvudägarna Anna Borgeryd och Karin Bodin arbetar vidare i Polarbrödsgruppen, Anna som chefsstrateg och Karin som vd. Anders Öquist fortsätter som vd i Polarrenen. Förändringen träder i kraft den 1 september 2016.

– Efter tio år på vd-posten känns det rätt att få in ny energi i Polarbröd. Anders E Johansson har jobbat med oss i sju år och kommer att fortsätta det viktiga arbetet för en resurseffektiv och hållbar brödförsörjning, och med att utveckla Polarbröds sortiment och varumärke för att kunna växa på våra utvalda marknader i Sverige och på export, säger avgående vd Karin Bodin.

– Att få leda Polarbröd är en fantastisk möjlighet och det är med ödmjukhet och stolthet jag kliver in en den nya rollen. Vi ska fortsätta utveckla samarbeten med våra kunder och säljkanaler och att baka riktigt gott bröd till alla som älskar Polarbröd, säger Anders E Johansson.

Anders E Johansson blir ny vd för Polarbröd AB. Till höger systrarna Anna Borgeryd och Karin Bodin. Anna blir chefsstrateg i nya Polarbrödsgruppen och Karin blir ny vd för moderbolaget.

Polarbröd är ett familjeföretag som har bakat bröd i fem generationer. Det nya moderbolaget Polarbrödsgruppen ska arbeta med att skapa möjligheter för att leva gott och sunt nu och i generationer, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Internbank och gemensamma stabsfunktioner flyttas också till moderbolaget, liksom specialistfunktionerna strategisk affärsutveckling, strategisk kommunikation och omvärldsanalys.

– Jag kommer fortsätta det strategiska arbetet med hur koncernen framgångsrikt kan vara drivande i omställningen till en uthållig försörjning. Den nya organisationen innebär mer ägaransvar för vår generation, men också större möjligheter att faktiskt göra positiv skillnad, säger chefsstrateg Anna Borgeryd.

Ny dotterkoncern i Polarbrödsgruppen blir Polarrenen, som i dag huvudsakligen jobbar med fastigheter. Vd i Polarenen blir fortsatt Anders Öquist.

– Det känns spännande. Vi blir starkare tillsammans och kan samordna viktiga strategiska beslut och investera i nya spännande verksamheter, säger Anders Öquist.

Mer läsning