Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nära att krocka med rådjur

En morgon tidigare i sommar då jag tog mig en promenad längs med landsvägen bort mot Vike kom två rådjur springandes ute på en åker.

Annons

I första hand trodde jag nog mestadels på att de skulle springa när de fick syn på mig eller då de fick upp vittringen, men de kom istället bara närmare och närmare tills dess att bocken närapå tvärnitade framför mina fötter och kastvände.

Åtminstone upplevde jag det som så då de uppehöll sig just vid kanten av diket och jag läste istället av hela situationen, försökte med att hålla mig lugn och bara stod kvar på vägen.

Han var ju som tur helt upptagen med att följa efter sin get/hind så även om jag pratade med dem och viftade lite på armarna så reagerade de inte allt för mycket på att jag var där. Fick nog mestadels se till att hålla mig ur vägen när de dansade runt tillsammans och det var så häftigt att få uppleva det på så nära håll!

Lena Wigren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel