Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När vuxenvärlden sviker

Annons

Man kan inte annat än förundras över vilka värderingar, vilka val, vad en del vuxna gör och utsätter andra för, säger och sprider i samhället.

Vi vuxna som ska vara en förebild, ge barn/ungdomar ett tryggt och öppet samhälle. Ge dem möjlighet att vara sig själv, utvecklas och ge dem hopp, drömmar och visioner om framtiden. Ge dem förutsättningar att själv bli bra medborgare, förälder och en bra förebild för kommande barn/ungdomar i framtiden.

Jag har följt en rättegång om köp av sex av barn!

Hur kan man som vuxen utnyttja ett barn/ungdom genom pengar för att tillfredställa sina egna egoistiska behov?

Lagen säger att köp av sex är en kriminell handling. Att sälja sex är inte lagstadgat. Vilket man kan ha många åsikter om varför det ser ut så.

Att det finns en lag som förbjuder köp av sex tycker jag är bra! Det ska inte finnas utrymme för vuxna att ta tillfället i akt och utnyttja barn/ungdomar på det sättet. Vi måste ha skydd för sådana handlingar. Vi måste kunna stå upp för vad som är rätt och fel. Vi måste stå upp för att vara vuxen och ge våra barn ett tryggt samhälle när det finns andra vuxna som sviker.

De flesta som hamnar i situationer där man blir utnyttjad mår oftast inte bra av många olika anledningar. Det är inget de skulle ha utsatt sig för i vanliga fall. Droger, depression eller andra orsaker som gör att barn/ungdom inte mår bra är ingen ovanlighet i sådana här situationer. Jag tycker att vi ska komma ihåg det innan vi fäller kommentarer och åsikter.

Jag har hört många uttalanden om att de som säljer sex får skylla sig själv, är lösaktiga och många andra hemska ogenomtänkta kommentarer. På något sätt fråntas ansvaret av den vuxne som faktiskt har valt att utsätta barnet/ungdomen för den här typen av handling. Vilka signaler ger vi då? Är det ok som vuxen att bete sig på detta sätt men den utnyttjade får skylla sig själv?

Det är ovanligt att sådana här fall går till rättegång på grund av att bevisningen oftast inte räcker till. Det har det gjort i detta fall, så någon dom lär det fällas. Men frågan är hur allvarligt ser man på det här? Kommer man att markera från lagens sida att detta är oacceptabelt? Jag hoppas att den åtalade får det straff han förtjänar.

Våra barn/ungdomar har rätt till ett tryggt samhälle!

/ En vuxen som vet vad som är rätt och fel!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel