Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"När löven faller" – Carola sjöng vid Lottas begravning i domkyrkan

Artisten Carola Häggkvist angav tonen i den vackert inramade begravningen av Lotta Rudholm i domkyrkan i Härnösand. Hela mittgången i kyrkan var vackert dekorerad och systrarna Camilla och Mariana Rudholm var tagna. "Vi försöker vara stark, men det är något som brister inuti oss."

Det var den 4 juni som Lotta Rudholm misshandlades svårt i sin lägenhet i Stockholm och efter en tid på sjukhus somnade hon in för gott.

Dödsmisshandel har blivit mycket omskriven i både riks- och lokalmedia och en tidigare manlig bekant sitter häktad för brottet.

Under tiden hennes systrar vakade över Lotta på sjukhuset spelade de artisten Carolas "När löven faller" och det var deras innersta önskan att Carola skulle framföra den sången vid begravningsakten i Härnösands domkyrka.

Strax innan begravningen dök Carola Häggkvist upp utanför domkyrkan och visade sin sympati med Lottas anhöriga och närmaste vänner.

När Carola sjöng sin finstämda melodi under akten var det många känslofyllda tårar som föll.

Det var en vackert inramad begravning med hela mittgången dekorerad med rosenblad och små äpplen som ledde fram till den vita kistan. Äpplena symboliserade systrarnas barndomstid då de ofta, tillsammans, klättrade i träd och plockade äpplen.

– Det är vårt budskap till vår älskade syster Lotta. Det finns inga ord för hur svår den här tiden har varit för oss i familjen, säger Camilla och Mariana Rudholm.

Begravningsförättare var prästen Katarina Larsdotter som inledde med orden:

"Lotta finns inte hos er längre. Kvar lämnar hon alla minnen hos er".

Jarmo Nykyri, trubadur i Härnösand, slog an en känslosträng när han finstämt framförde "Ta mig havet" med sin gitarr och sång.

Systrarna Mariana och Camilla Rudholm sammanfattade sina känslor:

– Vi har levt som i en bubbla och känt avundsjuka på folk som skrattar och är glada. Trots våra känslostormar så känns det ändå skönt med en fint avsked av vår älskade Lotta.

Begravningsakten i domkyrkan avslutades med att familjen och de närmast anhöriga lade sina rosor på Lottas kista under ackompanjang av "Bed of roses".