Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nålpojken" i Brasilien utom fara

Läkare i Brasilien meddelar att en tvåårig pojke som fått minst 31 synålar instuckna i kroppen är utom fara, efter en tredje framgångsrik operation. Kirurgerna i Salvador de Bahia i nordöstra delen av landet har beslutat att för närvarande inte ta bort de sista återstående nålarna, eftersom de är små och inte utgör någon omedelbar fara, rapporterar BBC.

Pojkens styvfar har erkänt att han stuckit in nålarna, som en del i en voodooritual för att hämnas på barnets mor. Nålar har tagit bort från olika delar av kroppen, bland annat från lever, urinblåsa och tarmar. Flera som stuckits in farligt nära hjärta och lungor togs bort under den första operationen i förra veckan.

Misshandeln upptäcktes när mamman tog den lille pojken till sjukhus då han kräkts och sagt att han hade ont i magen. Man fann då att han hade mängder av nålar instuckna överallt i kroppen.