Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naiv Svennis svindlades på miljoner

Annons

Sven-Göran Eriksson svindlades på nästan hela sin förmögenhet av sin agent.

Runt 100 miljoner kronor försvann.

Jag var naiv, skriver han i sin självbiografi.

I "Svennis - min historia", skriven av Stefan Lövgren, berättar Sveriges internationellt mest kände fotbollstränare de senaste 30 åren detaljrikt och öppet om det mesta från yrket och privatlivet.

Mycket är känt och väldokumenterat sedan tidigare. Annat är det inte. Som hur det gick till när hans betrodde medarbetare Samir Khan trollade bort närmare 10 miljoner pund. Både med och utan Erikssons vetskap placerade Khan väldiga summor i riskabla projekt.

"Om han sade att det var en bra investering litade jag på honom. Jag var inte intresserad av detaljer. Jag läste inga långa kontrakt", skriver Eriksson som för ett år sedan var nära personlig konkurs.

Eriksson vann visserligen en utdragen rättsprocess, men pengarna fick han inte tillbaka.

Ändå ångrar han ingenting. Sven-Göran Eriksson påpekar gång på gång i den 368 sidor långa biografin att han "gett allt för fotbollen" i alla lägen.

"Man måste göra det för att nå dit jag gjort. Priset jag betalt för min framgång är högt. Jag har aldrig frågat mig om det var värt det. Pengarna var aldrig viktiga för mig. Jag föddes fattig och kommer förmodligen att dö fattig, men jag vet att jag har levt och kommer att leva ett gott liv däremellan. Jag skulle aldrig ha litat på Samir Khan. Men jag vet också att jag har mig själv att skylla för att jag varit så godtrogen".

I boken avslöjar han också att han var klar som manager i Manchester United.

En av hans agenter, Pini Zahavi, har kvar ett påskrivet kontrakt med Manchester United. Det bröts när Alex Ferguson ångrade sin planerade pensionering.

Mer läsning

Annons