Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Några frågetecken för Hamrén

Annons

Mikael Lustig lär vila mot Tyskland i morgon och flera andra positioner är oklara, enligt förbundskapten Erik Hamrén.

Motivation ska inte saknas, enligt Hamrén - mycket finns att vinna på att hämta poäng.

Erik Hamrén har inte sin startelva klar mot Tyskland i Sveriges sista VM-kvalmatch i morgon. Mikael Lustig, som rehabtränade sin skadade höft i dag, kommer knappast att vara med.

Lustig kommer inte vara aktuell, i vart fall inte för spel från start. Sedan har jag några frågetecken, som jag inte fått svar. Som vi får se, inget lag klart just nu, säger Hamrén på presskonferensen.

Det öppnar för IFK Göteborgs Adam Johansson som högerback.

Hamrén vill dock inte berätta vilka frågetecknen är, men spelare som Andreas Isaksson, Johan Elmander, Per Nilsson, Sebastian Larsson, Martin Olsson och Jimmy Durmaz har haft mer eller mindre stora skade- eller sjukdomsproblem under veckan.

Det är samma axel, samma skuldra han hade problem med när han kom hit, säger Hamrén om målvakten Isaksson.

Förbundskaptenen pratade hellre om 4-4-bragden i Berlin för ett år sedan och för all del också om 0-0-matchen i Göteborg 2010, när han och laget genom disciplinerat och hårt arbete kravlade sig upp på vägen igen efter den vådliga dikeskörningen i Amsterdam (1-4 mot Holland i EM-kvalet).

Trots att playoff-platsen är klar har Hamrén svårt att se att han behöver motivera spelarna.

Det är något som är fel om man måste motivera spelarna att gå ut mot världstrean. Jag kan förstå att det varit svårare att motivera om vi mötte ett sämre lag. Själv skulle jag bara ha gått och längtat efter att få möta ett sånt lag. För oss är det en väldigt viktig match. Rankningspoäng till både playoff och till lottningen till EM-kvalet står på spel.

Din idealmotståndare i playoff?

Lättast möjliga självklart. Realistiskt, ju sämre motståndare desto större chans att vinna. Men vi kan prata om det efter lottningen i Zürich eller när vi vet vilka som gått till playoff.

Mer läsning

Annons