Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nadal favorit i US Open-finalen

Annons

Novak Djokovic är världsetta, spelar nu sin fjärde raka US Open-final och har vunnit de tre senaste mötena med Rafael Nadal i grand slam-turneringar på snabba underlag.

Ändå är Nadal favorit enligt Victoria Azarenka.

Han övertygade mig när jag såg här att han tränade med bar överkropp, säger den vitryska världstvåan i tennis, som förlorade damfinalen på Flushing Meadows mot världsettan Serena Williams. Han har spelat så bra hela året och har knappt förlorat en match.

Sent i kväll inleds årets US Open-final mellan världens just nu högst rankade manliga spelare. Nadal vunnit 21 av mötena med Djokovic, varav sju av deras tio möten i grand slam-turneringar. Djokovic har dock vunnit tre av fem grand slam-finalmöten med Nadal och har 11-6 i möten på hardcourt.

Nadal har spelat bäst i år. Spanjoren har tagit nio titlar, vunnit 59 matcher och bara förlorat tre. Han har vunnit 21 raka matcher på hardcourt - i US Open har han bara tappat ett enda set i sina sex matcher inför finalen.

Han spelar troligen sitt livs bästa tennis på hardcourt just nu, säger Djokovic, som tvingades till en femsetare i semifinalen. Och han är utan tvekan bäst i år. Men jag har mött honom här två gånger tidigare i final (vunnit en, förlorat en) så jag vet vad jag måste göra.

Den serbiske världsettan är framme vid sin tredje grand slam-final för året. Han slog skotten Andy Murray i Australien Open, men förlorade mot Murray i Wimbledon. Och Nadal har stor respekt för Djokovic.

Jag hade hellre mött någon annan som jag hade större chans att vinna mot. Men det blir alltid spännande matcher när vi möts, säger Nadal.

Mer läsning

Annons