Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nadal avslutar året som världsetta

Annons

Rafael Nadal kommer att avsluta året som världsetta i tennis. Det står klart sedan spanjoren vann över schweizaren Stanislas Wawrinka i sin andra gruppmatch i ATP-slutspelet i London på onsdagen.

Efter två jämna set, 7-6 (7-5), 7-6 (8-6), mot Wawrinka kan ingen peta ner Nadal från tronen i år.

Det var mycket känslor med i spelet i dag. Det är ett perfekt scenario att sluta året som nummer ett, sade Nadal efter segern. Det är verkligen svårt att sluta som etta och det är många svåra konkurrenter som är ute efter det.

Segern innebar också att Nadal är klar för semifinal i ATP-slutspelet, trots att han har kvar att möta tjecken Tomas Berdych i gruppspelet.

Nadal har varit världsetta vid årets slut två gånger tidigare, senast 2010. 27-åringen har under året tagit sig tillbaka till positionen som världsetta efter en sju månaders lång skadeperiod på grund av knäskada. Han gjorde comeback i februari och har sedan dess vunnit både Franska mästerskapen och US Open. Dessutom har han tagit åtta andra titlar.

Efter att jag missade ATP-slutspelet förra året känns det här som en overklig comeback, sade Nadal.

Tomas Berdych har chans att nå semifinal efter seger med 6-4, 6-4 över David Ferrer, som ännu tagit set. Men Berdych måste slå Rafael Nadal i sista gruppmatchen på fredag för att avancera.

Mer läsning

Annons