Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myten om den katastrofala ekonomin i landstinget Västernorrland 

I mitten på 2015 hävdades att landstingets ekonomi var på väg mot stupet, med ett underskott på runt 1200 miljoner fram till 2018.

Analyserar man budgeten för 2016 som togs av landstingsfullmäktige i november 2015 framträder en helt annan bild. Då visar det sig att landstinget klarar sin ekonomi fram till 2018. Man klarar dessutom att återställa underskotten från 2014 och 2015. Med andra ord är det inte en akut ekonomisk kris utan en förtroendekris.

Klarar landstingets politiska och administrativa ledning att lösa akutsjukhus problematiken för hela befolkningen? Just nu ser det dystert ut med det undermineringsarbete som dagligen pågår i strid mot politikernas löften om nystart, dialog, nya besparingsförslag och transparens i processen.

Det som sker nu bakom kulisserna utan dialog och förankring kommer inte att leda till några välgrundade och långsiktiga beslut för befolkningen. Att länsklinikcheferna tillåts agera i direkt strid mot politikernas uttalade vilja är häpnadsväckande och förödande för demokratin. Nu måste politikerna ta ett helhetsgrepp om organisationen och säkerställa så att budskapet som man fört ut till folket också omsätts i verksamheten.

Sollefteå Framtidens Akutsjukhus

Nils-Gunnar Molin

Ordförande , och tidigare landstingsrevisor i 35 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel