Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mystisk smäll på fredagskvällen

Vad var det som hände vid 23.20-tiden på fredagskvällen i området mellan Kramfors och Bollstabruk? Flera personer har hört av sig om en våldsam smäll som skakade marken.

Gun Wållberg i Sandviken berättar att hon satt och såg på tv när huset plötsligt började skaka av en kraft som kändes komma från marken.

- Grannar till mig reagerade också på smällen och gick ut för att se om något hänt vid Skanskas grustag, berättar Gun Wållberg.

Brandförman Micke Lundberg på Räddningstjänsten Högakusten Ådalen säger att man hos räddningskåren fick en del förfrågningar om vad som hänt.

- Vi fick till exempel ett larm från Renvägen i Bollstabruk där någon hört en smäll och sedan känt hur det luktade bränt utomhus.

En teori som förts fram är att det handlat om någon form av jordbävning eller sättningar i marken. Men något sådant finns inte registrerat hos seismologernas utrustning vid Uppsala universitet.ANDERS LIDÉN
070-316 84 92


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67