Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mystik kring bil-vd:s dödsfall

Annons

Den thailändska polisen utreder omständigheterna kring Karl Slyms dödsfall. Vd:n för den indiska fordonsjätten Tata Motors dog i går när han föll från hög höjd från sitt hotell i Bangkok.

sIndiska medier rapporterar att Slym tappade balansen och föll från 22:a våningen på sitt hotell. Men enligt nyhetsbyrån Reuters misstänker den thailändska polisen nu självmord.

Karl Slym, som tog över vd-posten i Tata Motors i oktober 2012, befann sig i Bangkok för ett styrelsemöte i Tatas thailändska bolag. Slym hade klättrat ut genom ett fönster och fallit. Polisen tror därför att han hoppat.

Polisen fann också ett brev på tre sidor, men det är fortfarande inte känt vem som har skrivit det och vad det innehåller.

Tata Motors, som ingår i konglomeratet Tata Group, äger bland annat Jaguar och Land Rover, som man köpte av Ford år 2008. Tata Motors är Indiens största biltillverkare med 60 000 anställda och en omsättning på cirka 250 miljarder kronor.

Britten Slym rekryterades som vd för att vända utvecklingen för bolaget som har tappat mark på sin hemmamarknad. För att försöka hålla upp marknadsandelen har Tata tvingats lämna kraftiga rabatter, vilket pressat lönsamheten.

Mer läsning

Annons