Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mysigt på Bergsgatan med Ronnie Sahlén

En mysig stämning infann sig direkt i IOGT-NTO-lokalen den 13 oktober då Ronnie Sahlén skulle sjunga sånger hämtade ur sin rika repertoar.

Margaretha Bodin från Husum äntrade scen och visade sin uppskattning av de som stått bakom de evenemang som körts med Ronnie Sahlén under hösten på Bergsgatan. Först ropade hon upp Eivor Svensson Sedin och sedan Kjell Larsson, vilka fick var sin påse att hålla i hand, innan Ronnie Sahlén hyllades med en likadan.

Trots allt är det ju ändå publiken som är viktigast. Utan publik, inga evenemang. Margaretha Bodin hälsade alla välkomna på vers, vilket är hennes grej. Hon har vanan inne från musikcaféer i Gidböle Bönhus och Kyrkans Hus i Husum. Manegen var nu krattad och Ronnie Sahlén inledde stilla lugnt med ”Blue Hawaii” och ”Love Letters in the Sand”, varpå vi fick höra lite om Pat Boone, som hamnade lite i skuggan av Elvis Presley, men oj så många hits han har haft. Säg ”Speedy Gonzales” och det rycker i benen på oss alla som upplevde det ljuva 60-talet.

Nu visar det sig att Margaretha Bodin förutom att dikta och läsa på vers även kan sjunga. Då Margaretha är verksam inom kyrkan, så passade det bra att Ronnie bad henne komma upp en gång till för att hjälpa till med Jan Sparrings ”När du går över floden”. Så mysigt det blev och så vackert med duetten där Ronnie sjöng med i refrängen.

Det blev femton sånger i en blandad repertoar som publiken fick njuta av. Så fantastiskt fint det lät när Ronnie sjöng ”En sång, en gång för längesen” och sedan broderade ut texten runt Jan Malmsjö. En annan höjdpunkt var Dean Martins ”Everybody loves somebody” och visst älskar den trogna publiken på Bergsgatan Ronnie Sahlén, som kommer tillbaka den 1 december med julsånger. Kommer tillbaka gör även Margaretha Bodin och bjuder då på rullrån. Första december är fullbokat, så en extra föreställning är inlagd 10 december, för vem vill missa att få höra Ronnie sjunga ”Sjömansjul på Hawaii”, ”Stilla natt”, ”White Christmas” för att ta några julsånger ur högen.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel