Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket pengar till mission på välbesökt auktion i By

Logen i By hade lövats och pyntats av byborna. Stolar var utställda, kaffet var nybryggt i sina termosar och smörgåsarna bredda. Allt var klart för lördagens årliga missionsauktion i By, ett samarbete mellan byborna och Sidensjö EFS.

Annons

I år skulle alla inkomna pengar delas mellan arbetet som Filippus bedriver i Ukraina och det arbete som Ulf Ekängen gör i Tanzania, ett arbete som Sidensjö EFS stöttat i flera år.

Vissa år har publiken kunnat se riktiga svalor flyga omkring inne i logen. Men inte i år. Däremot kunde de både se och höra sångkören Svalorna som uppstår en gång om året till denna auktion.

Birgitta Sedin började med att berätta om sina kor, en vacker berättelse om hur det kan gå till i djurvärlden. En ko hade haft en så besvärlig förlossning att den vart tvungen att avlivas, men kalven överlevde. Genast tog en annan ko över ansvaret för den nyfödda kalven och fungerade hädanefter som adoptivmamma.

Roger Westin som berättade om EFS:s arbete genom Ulf Ekängen menade att han på sätt och vis kunde jämföras med denna ko, genom att han hade "adopterat" åtskilliga pojkar.

Därefter var det Roland Adolphssons tur att berätta om Filippus hjälparbete i Ukraina som med åren bestått i en rad hjälpsändningar med kläder, sjukvårds-och tandläkarutrustning, en ambulans med mera.

Så var det dags för Roland att greppa klubban och ta itu med det välfyllda auktionsbordet där varorna skänkts av byborna. Toscakakor, smultronsaft, plantor... Allt gick bort i en rasande fart. Och pengarna strömmade in. Totalt blev slutsumman för dagen 17 843 kronor. Tack till Byborna och alla andra som bidrog till det fina resultatet.

Se, det var en riktig missionsauktion.

Åsa Allard

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons