Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket jobb för nye rektorn

Det blir mycket jobb för Anders Söderholm som på tisdagen började sitt arbete som rektor vid Mittuniversitetet.

- Den första tiden kommer jag att ägna åt att lära känna verksamheten, möta en del intressenter i regionen samt delta i sådant som sedan tidigare fanns i kalendern för rektor, säger Anders Söderholm.

Han vill så snabbt som möjligt skapa sig en god bild av verksamheten, av starka och svaga sidor, av utvecklingsprojekt som pågår, av utvecklingsbehovet och andra viktiga frågor som är aktuella.

- Självfallet kommer jag inte att kunna träffa alla under den första månaden, även om jag så skulle vilja. För att få ett litet mer personligt tilltal och möjlighet att fånga upp synpunkter på bredden så tänkte jag också kommunicera via en blogg, berättar Anders Söderholm.

Studentrekryteringen kommer enligt Anders Söderholm att vara en viktig fråga, kanske kan man säga en överlevnadsfråga, för universiteten framöver.


Läs mer i onsdagens TÅ.


/Allehanda.se