Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Mycket att sätta tänderna i för att återskapa förtroendet för landstinget"

Det går att stämma in i den gamla slagdängan "Ingenting är längre som förut, alla gamla sanningar är slut", för den som vill beskriva förhållandena inom landstinget i Västernorrland.

På den gamla goda tiden hade boende i Bjästa med omnejd tillgång till en vårdcentral även under sommarmånaderna, så är det inte längre. I flera år har de blivit hänvisade till Domsjö hälsocentral.

Undertecknad besökte i höstas Bjästa hälsocentral för provtagning och kunde konstatera att fönstren inte hade blivit putsade under de två månader som hälsocentralen hade haft stängt. Det fanns en tid,  då Ö-viks sjukhus hade egna städare, som mest 300 stycken. Då ingick fönsterputsning i den årliga storstädningen. Den utfördes vid två av undertecknad.

Glenn Nordlund (S) har mycket att sätta tänderna i, för att återskapa förtroendet för landstinget i Västernorrland om han blir den som efterträder Erik Lövgren (S) som regionstyrelsens ordförande.

Den här rubriken i ÖA den 28 november Personalbristen akut på Örnsköldsviks sjukhus: "Snart katastrofläge", talar för sig själv. Rubriker av det här slaget har avlöst varandra. Låt kompetensen och inte partipolitiken få vara avgörande vid tjänstetillsättningar.

Företagarens viktigaste kapital kommer alltid att vara humankapitalet – så borde resonemanget gå även inom Landstinget Västernorrland.

Det kräver ett ledarskap som kännetecknas av ödmjukhet, värdighet och respekt. 

Mona Lundin,

Bjästa

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel