Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mutförsök stoppar spel på Gais-match

Annons

Svenska spel har stoppat allt spel på kvällens superettanmatch mellan Gais och Värnamo.

Enligt polisen har flera spelare i Värnamo blivit erbjudna pengar för att påverka matchresultatet.

Det handlar om att spelare i IFK Värnamo har blivit erbjudna pengar för att påverka matchen och för att få ut egen vinning, säger Jönköpingspolisens presstalesperson Tommy Thorngren till expressen.se.

Svenska fotbollförbundets tävlingschef och chefsjurist Krister Malmsten säger till tidningen att det är en av klubbarna som har gjort polisanmälan, men vill inte säga vilken.

Polisanmälan fick Svenska Spel att stoppa spelet på matchen.

Vi har stängt den matchen, det är oklarheter kring matchförutsättningarna, säger Johan Tisell på Svenska Spel till gp.se.

Tisell säger att det inte är Svenska Spel som har gjort polisanmälan.

Att vi inte öppnar för spel är ganska ovanligt och det beror ofta på att vadslagningsmönstret är avvikande. I det här fallet har vi inte haft någon vadslagning på matchen, säger Tisell.

Det är inte aktuellt att skjuta upp matchen, säger Anders Hübinette, förbundsjurist på Svenska fotbollförbundet.

Matchen ska genomföras som planerat. Ingenting annat är sagt från föreningarna eller från förbundshåll, säger Hübinette.

TT: Var det någonsin aktuellt att ställa in matchen?

Det är i alla fall inget som jag har hört att föreningarna skulle ha initierat. Och det är i första hand därifrån ett sådant initiativ ska tas, även om förbundet har den yttersta beslutanderätten.

TT: Kommer matchen att påverkas på något sätt?

Vi vidtar de åtgärder från vårt håll som vi tycker är nödvändiga, men vi vill inte gå in på exakt vad det är vi gör utifrån den information som lämnats.

Matchen har avspark klockan 19 i Göteborg.

Gais vill inte kommentera uppgifterna.

Det är svårt att uttala mig innan jag har all fakta. Vi litar på Svenska Spel och polisen och väljer att fokusera på matchen, säger Gais sportchef Jonas Lundén till gp.se.

Mer läsning

Annons