Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mutåtalad friad även i hovrätten

Annons

Det blev friande dom även i hovrätten för den 57-årige man som var anklagad för bestickning i det så kallade jacuzzimålet, en del av de stora mututredningarna i Göteborg.

Ett jacuzzibadkar värt cirka 40 000 kronor har haft en huvudroll i målet. En bovärd vid det kommunala bostadsbolaget Poseidon i Göteborg dömdes i tingsrätten för mutbrott och en chef för en färgbutik för bestickning till villkorliga domar. Det var de nöjda med eftersom de friades på flera andra åtalspunkter.

Men 57-åringen, vd i det bolag som drev färgbutiken, som åklagaren vill ha fälld för bestickning gick helt fri. Just den delen överklagade då åklagare Nils-Eric Schultz vid riksenheten mot korruption.

Hovrätten för västra Sverige ogillar också åklagarens yrkande om en företagsbot på 175 000 konor mot det företag som 57-åringen ägde och var vd för och som drev den färgbutik som levererade badkaret till den 38-årige bovärden på Poseidon. Åklagaren har hävdat att badkaret betalats av 57-åringens företag. Åklagaren hade även åtalat mannen för bestickning eftersom han, enligt åklagaren, känt till att jacuzzin var en muta och att han därför var delaktig i detta brott.

Men detta resonemang underkände hovrätten liksom även tidigare tingsrätten.

Mer läsning

Annons