Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mustafa gjorde det igen: "Vi har sett en bra utveckling"

LÄSARTEXT Under lördagen firade boxningsklubben Älgen från Östersund 75 år. Detta firades med en tävling i knytnävens tecken.

Totalt var det 19 matcher och en uppvisning när klubbar från hela Norrland möttes för Älgens tävling. Öbacka Boxningsklubb från Härnösand hade med sig en boxare i 64 kilo. Mustafa Huseini.

Mustafa fick återigen möta den tekniske Umeåboxaren John Mattin Sulivani, som var revanschsugen efter förlusten i deras förra möte.

Mustafa började bra med att sätta in sin främre hand som var lika lång som en arbetslös svensk vinter. Sulivani hängde med bra i första ronden men det var Mustafas explosivitet och naturliga följsamhet som tog första ronden.

I rond två ville tränaren att Mustafa skulle höja tempot och det gjorde Öbackaboxaren med besked. Rond två urartade till ett regelrätt slagsmål där tekniken var svår att skönja i ett virrvarr av flygande läder. Sulivani hämtade mark genom fin skolboxning där Mustafa tappade mark till den gänglige Umeågrabben.

Rond tre blev en mix av de två första ronderna där tempot var mer jämnt och de båda unga boxarna visade tecken på trötthet, även om Sulivani var den som höll ihop sin tekniska boxning så var det Mustafa Huseinis enorma hjärta som drev matchen framåt som ett lokomotiv genom ödemarken. Mustafa slet och kämpade in en seger i en väldigt jämn match där det var de tydliga träffarna som avgjorde.

Seger med ett delat domslut 2-1 till Öbacka Boxningsklubb och den enorme fightern, Mustafa Hussein som nu kommer ta ett uppehåll i matchboxningen för resten av året.

– Vi har sett en bra utveckling i Mustafa så vi tar resten av detta året till att nöta mer teknik och göra honom redo för nästa års matcher, främst Norrländska Mästerskapet, säger Öbackas huvudtränare Linus Gustafsson.

Linus Gustafsson Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel