Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikmakarna & SPF Nolaskogs bygger broar mellan elever och seniorer

Mitt medlemskap i SPF Nolaskogs har inneburit att jag fått vara med om en fantastisk upplevelse.

Annons

Tidigare har jag berättat i ÖA Nära om Ulla Sjöströms intressanta framförande på SPF:s månadsmöte i september förra året. Hennes föreläsning mynnade uti ett studiebesök i oktober då Ulla berättade om hur eleverna utbildas hos Musikmakarna. Utbildningen är mycket uppmärksammad och intresset stort över hela världen. Besöket gav mig en mycket positiv bild av skolan och framför allt av stämningen och glädjen bland personal och elever.

Det blev en fortsättning som har överraskat oss seniorer.

I början av december fick SPF åter igen en inbjudan av Ulla Sjöström till Musikmakarna. Då presenterade Linn, en av eleverna, en idé hon fått, vilken innebar att seniorerna och eleverna skulle göra musik tillsammans.

Vi satt som fågelholkar och undrade hur detta kunde vara möjligt. Skulle vi få en alldeles egen låt skriven för var och en av oss?

Detta mynnade ut i ett projekt som startade den 7 januari. Vi blev lottade i olika grupper tillsammans med eleverna – producenter och sångare. Nu började allvaret. Vi skulle berätta något som vi upplevt under vår tid före pensionen.

I min grupp ingick Linn från Edsbyn, William från Göteborg och Christoffer från Hörnefors. Under eftermiddagen diskuterade vi och lärde känna varandra. Dagen efter fick jag komma för att lyssna på låten och texten när de sjöng den live.

Den 10 januari samlades vi till avslutningen och presentationen av samtliga låtar. Tillsammans med eleverna, våra låtskrivare och 21 SPF:are fick vi lyssna till alla proffsiga låtar som grupperna skrivit. Det blev helt olika historier och utföranden.

Vi var mycket imponerade över hur det lyckats göra så fin musik och text av våra historier. Ulla berättade att hennes musikaliska kontaktnät såg med spänning fram emot hur detta projekt skulle avlöpa.

Jag vill säga ett stort TACK till Ulla, Hanna och alla elever och framför allt till mitt team som gjorde musiken om kärleken till min man, som jag träffade för 60 år sedan.

Lycka till önskar jag alla elever.

Vi seniorer kommer att följa er utveckling framöver. Kanske kommer någon låt till Melodifestivalen.

Margareta Hedberg

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel