Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikerförbundet varslar SVT om strejk

Annons

Musikerförbundet varslar SVT om stridsåtgärder från och med den 21 oktober. Enligt Musikerförbundet vägrar SVT att ingå ett nytt kollektivavtal om förbundet inte lägger ner pågående tvister mot företaget.

Något man tolkar som att SVT strävar efter att pressa ned ersättningarna till musiker.

Varslet innebär att om vi inte har löst det här före det datumet så tar vi ut våra medlemmar som är anställda på SVT i strejk, säger förbundets ordförande Jan Granvik.

SVT:s förhandlingschef Jörgen Bjerndell säger att det stämmer att man sagt upp kollektivavtalet och att man meddelat Musikerförbundet att man inte ha någon avsikt att teckna ett nytt avtal.

Däremot menar SVT att man inte har för avsikt att sänka ersättningen.

Enligt Jörgen Bjerndell handlar det hela i stället om att man från SVT:s håll anser att Musikerförbundet missbrukat sina rättigheter.

De vill att vi ska reglera frågor som vi inte har mandat att reglera. Vi har försökt att lösa det genom diskussioner men de har valt att föra dem via tvisteförhandlingar. Vi kan inte hålla på så, det är den enkla sanningen, säger Jörgen Bjerndell.

Varken SVT eller Musikerförbundet kan just nu säga vad en eventuell strejk skulle innebära för SVT:s produktion av program.

Mer läsning

Annons