Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikchef avskedad efter revisionskritik

Örnsköldsvik. Chefen för Musik i Västernorrland har fått sparken, efter det att landstingsrevisionen har påpekat en lång lista av regelbrott.
– Jag blir en syndabock för att inte systemet fungerar, säger han.

Annons


Han har varit chef för landstingets verksamhet, Musik i Västernorrland sedan i september. Nu är han varslad om avsked med omedelbar verkan. Olovliga leasingbilar, otillåten alkoholrepresentation och felaktiga attester av notor, anmärks på i revisionsrapporten.
Jag anställdes på mina konstnärliga meriter, inte för min administrativa förmåga. Jag kom till en avdelning i kris, inte fullt bemannad, inga strukturer. Jag blev lovad administrativt stöd av min chef som jag aldrig fick, säger han.
Vilken information fick du om vad som gäller vid representation?
Jag fick ingen information om hur varken kortet eller representation inom landstinget Västernorrland går till. Då måste man improvisera lite, säger han, som är mycket besviken och irriterad på landstingets handlande.
Första gången jag hörde något om hur det ska användas var vid mitt första och enda möte med revisorn för ett par veckor sedan. Sedan lämnade jag frivilligt i från mig kortet vid ett möte med mina chefer och kollegor, säger han.
Varför har du en Volvo som leasingbil i stället för Renaulten som är förstahandsvalet för leasingbilar?
Jag gillar inte att säga det här, men om du tittar på vilka bilar de andra avdelningarna har så kommer du att se att de har liknande bilar.
Om även andra inom organisationen begår fel, varför blir just du avskedad i så fall?
Jag tror att jag blir avskedad för att jag inte har ställt några särskilda krav i mitt kontrakt, med andra ord; jag har inget fallskärmsavtal, säger den före detta chefen.
Mina chefer borde ta sitt ansvar, i stället för att försöka rikta alla blickar på mig. Men det är tydligen lättare att sparka mig , eftersom någon måste ta notan. det är helt oacceptabelt, fortsätter han.
Han försäkrar att han kommer att gå så långt som det går för att bevisa att han inte har begått några felaktigheter.
Naturligtvis kommer jag att kontakta facket och en advokat, försäkrar han.

ÅSA OLOFSSON