Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikcafé med PRO Kultur ute i det fria

PRO Kultur och Gullängets kyrka har gemensamt arrangerat träffar utomhus under sommaren och den 8 september var starten på höstsäsongen och ett maxat (50) antal 70-plussare hade infunnit sig vid Lillkyrkan.

Underhållningen blev av varierat slag. PG Forslund, PRO Kultur, höll i trådarna när det gällde välkomsttal, tipsfrågor och lottförsäljning. Vid hans sida fanns diakonen Susanne Kallin, som fixade fika och talade varmt om hjälpinsatser till alla behövande i vår omvärld.

Jonny Löfstrand, som är ordförande för PRO-distriktet, visade sig ha en behaglig sångröst, då han sjöng som Snoddas i duett med Ronnie Sahlén. Han passade också på att nämna att när restriktionerna gällande pågående pandemi så småningom lättar, då kan PRO-möten anordnas i större skala runt om i vår kommun.

Ronnie Sahlén och Lina Sundqvist var dagens underhållare gällande sång och musik. Den förstnämnde kan framföra Elvis-låtar och sjunga Gunnar Wiklunds sånger med bravur. Lina Sundqvist leder kyrkokören och är en orgeltrampare av hög klass och hon har en underbar sångröst.

Det blev många fina sånger som innebar att publiken trivdes mer än väl. Lina framförde bland annat Ted Gärdestads ”Himlen är oskyldigt blå” och just då skingrades molnen och solen tittade fram. Ronnie fick en att känna sig speciell, då han framförde sången ”Du ska veta det finns ingen annan”.

Avslutningsvis sjöng Lina ”Blott en dag”, som fröjdade våra hjärtan.

När Ronnie Sahlén tonade ut i ”I can´t stop loving you”, så ville nog publiken säga: ”Tack detsamma”

PRO Kultur kommer fortsättningsvis arrangera trivselträffar och vi återkommer om besked när nästa träff anordnas.

Ulla Jonsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel