Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikcafé med dragspel och Ramzel drog storpublik

Dragspelsklubbens näst sista musikcafé för säsongen drog storpublik.

Över 150 personer kom till Hullsta gård på tisdagskvällen för två timmars underhållning, där dragspelsklubben inledde och genomtrevliga bandet Ramzel var gästartister.

Nipstadsmarschen är Sollefteå dragspelsklubbs inledningsmelodi vid alla musikcaféer, den här kvällen blev det också en schottis, en vals och tangon La Paloma där klubbens ordförande Nils Gunnar Molin bjöd på trumpetsolo. Musiken lockade till dans för några i publiken.

Ramzel med kapellmästaren Sven- Åke Carlsson i spetsen drog igång med både svängiga och mer stillsamma låtar. Orkestern, för dagen bestående av Tryggve Grundström, bas, Nils Arne Nilsson, gitarr, Torbjörn Holm på trummor (en personliga variant av tvättbräde med tillbehör) och Sven-Åke Carlsson på dragspel, keyboard, gitarr och sång fick publiken med sig, inte minst tack vare förnämliga solon av Nils Arne Nilsson och Tryggve Grundström, vars tolkning av Håll mitt hjärta var en av kvällens höjdpunkter.

I ett rasande tempo drog Sven-Åker Carlsson igenom alla schlagers och visor och kända melodier som varit i ropet de senaste 50 åren. Några takter av varje utan inandning verkade det som. Dragspelarna

Kalle ”Rör” Karlsson och Nils Gunnar Molin i dragspelsklubben förstärkte orkestern.

De avslutande låtarna med dragspelsklubben stämde mycket väl med publikens intryck. Kenth Sundberg sjöng ”I rosenrött jag drömmer” och klubben avslutade med ”Till we meet again” vilket också är en tradition.

Nästa -och sista musikcaféet för säsongen ges den sista tisdagen i november. Då heter gästartisten Klas Norberg.

Dragspelsklubbens musikcaféer har blivit en tradition under årens lopp och de flesta genomförs på Hullsta gård, en tisdagkväll med gästartister, fika och lotteri.

- Vi har blivit några färre musiker med åren och det är svårt med nyrekryteringen, säger spelledaren Åke Sjölander.

Margareta Blixt

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel