Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikalturné och ny skiva för Brolle

Brolle släpper ett nytt album i vår. 2008 släppte han skivan "Ett hjärta som glöder, som en gång brann". Efter årsskiftet kommer en engelskspråkig uppföljare.

Det är den där skivan jag alltid velat göra. Jag har inte stressat fram den, utan skrivit låtar under ett års tid och hittat den rätta röda tråden. Lyssnarna kommer att få se en ny, mycket rockigare sida av mig, säger han till TT Spektra.

Den ännu obetitlade skivan släpps i februari eller mars.

Sedan i våras spelar Brolle även huvudrollen som Buddy Holly i "The Buddy Holly musical" på Göta Lejon i Stockholm. Med start i februari drar föreställningen ut på arenaturné till 14 svenska orter.

Det känns självklart att ta ut föreställningen i landet. Där vet dom verkligen hur man rockar. Dessutom har jag min egentliga publik utanför storstäderna, och jag tror det finns ett jätteintresse för musikalen där, säger Brolle.

Så här ser turnéplanen ut: 5/2 Karlskrona, 6/2 Malmö, 7/2 Halmstad, 12-13/2 Göteborg, 19/2 Skellefteå, 20-21/2 Luleå, 26/2 Gävle, 27/2 Karlstad, 28/2 Leksand, 5/3 Umeå, 6/3 Örnsköldsvik, 7/3 Sundsvall, 12/3 Linköping, 13/3 Jönköping.