Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yohios första släpp som skivbolagsboss

/
  • Desaiha släpper sitt första alster, singeln ”Castiel” på Yohios skivbolag Keios enetertainment.

Genom att intressera sig lite mer än andra artister för hur branschen funkar känner sig Yohio redo för sin nya roll.
I dag släpper han Desaihas första singel som boss för sitt eget skivbolag Keios entertainment.

Annons

Det är tur att Yohio inte sover så mycket, då hinner han nämligen med allt som han tar sig för just nu. En skiva som produceras för Japan ligger i slutskedet, turnerandet har inte avslutats riktigt än och bokprojektet tuffar på.

Ändå är det en annan sak är ännu mer aktuell. I dag kommer det första släppet på hans skivbolag Keios entertainment, singeln ”Castiel” med Desaiha.

– Det känns jätteskönt. Det har varit många motgångar, teknisk strul. Den skulle egentligen släppas förra året, men då hoppade trummisen av. Nu har vi hittat en ny, säger Yohio.

Yohio upptäckte Desaiha redan 2012 och blev bandets manager. Nu är han är deras skivbolagschef. Det innebär att han har koll på det mesta som händer.

– Jag har hjälpt till och bygga bandet. Jag tog med Fredrik och Marcus i Melodifestivalen för att de skulle få erfarenhet. Där var jag strategisk som manager. Nu har de vant sig vid tv och scenen och är inte helt gröna.

Yohio beskriver medlemmarna i Desaiha som målmedvetna och duktiga musiker och att de är glada över att äntligen få släppa eget material.

Arbetet som skivbolagschef är annorlunda än det som artist, framför allt är det mycket mer administrativt. Och eftersom Yohio även är bandets manager har han ansvar för alla delar.

– När vi spelade in musikvideon fixade jag två våningar i Ikeas parkeringshus i två dagar. Det var i påskhelgen så de var väldigt generösa. Sedan ordnade jag videokillen, kamera och att alla var på plats.

Det tillkommer även att ha koll på releasedatum, marknadsföringstexter och mycket mer, men Yohio känner sig ändå väl förberedd.

– Jag har levt bakom ett skivbolags väggar, många artister gör inte det. Jag har suttit med på Ninetones möten för att jag vill komma in i det själv.

Att vara chef har och ställt nya krav på honom som person.

– Jag har hårdat till mig den senaste tiden. Det är inte så att jag är taskig, men det är så branschen fungerar.

Är du nervös inför det första släppet?

– Det här är inte mainstreampop, kanske inte något ett majorbolag skulle nappa på en gång. Jag ser potentialen i musiken inom deras genre. Jag har börjat bygga upp dem och vi får se vilken målgrupp de lockar. De är ett metalband med poppiga refränger och symfoniska inslag.

Annons