Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wiehe var bättre förr

/

Mikael Wiehe kunde använda skivtiteln från 2012 "En gammal man" även till den här skivan.

Annons

"Ger mig något som ger ett sammanhang, någonting riktigt, någonting sant, något som ger mitt liv ett mål, visa mig vart jag ska gå" sjunger Wiehe i låten "Ge mig något att leva för".

Ett exempel på hur texterna lunkar fram utan någon poetisk lyster. Inte många andra än Mikael Wiehe skulle komma undan med rader som "åren som går med gråare hår".

En låt som "1000 kvinnor" där han sjunger om att han lever i ett rum med 1000 kvinnor "där varje kvinnas vilja är min lag" låter ganska gubbigt, som en äldre man som tjatar om sin jämställda karaktär så att vi lyssnare verkligen ska förstå att det är så.

Mikael Wiehe är inte musikaliskt överraskande i några av sina nya låtar men "Isolde" är ett gott hantverk av en av våra främsta musikaliska profiler. Mikael Wiehe firar 50 år som artist.

"Allting var bättre förr" säger de lite äldre människor ibland. Mikael Wiehe var bättre förr. Det finns ingen "Flickan och kråkan" eller "Titanic" på den här skivan. Inte någon "En sång till modet", sången som han inte tillåter att den används vid dagens minnesceremoni vid tioårsdagen av mordet på Anna Lindh med hänvisning till att Lindh var utrikesminister när två terrormisstänkta egyptier som med ett CIA-chartrat plan fördes från Sverige till Egypten.

Bästa låtarna är den kraftfulla titellåten "Isolde" som Mikael Wiehe sjunger i duett med Thåström och den dova låten "Du ska komma" som han sjunger i duett med Eva Dahlgren. Men det är Thåström och Eva Dahlgren som verkligen är bra.

Artist: Mikael Wiehe

Album: Isolde

Genre: Vispop

Bolag: Parlophone/Warner

Betyg: 3/5

LARS LANDSTRÖM

Mer läsning

Annons