Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntad debut av Kevin Walker

/

Kevin Walker är ett unikum.
På rekordkort tid har GIF Sundsvalls slitstarke fotbollsmittfältare blivit folkkär och gjort årets "Idol"-upplaga till en succé inför miljontals tv-tittare - minst sagt starkt, med tanke på att han debuterade på scen inför ett 50-tal personer på Casino Cosmopol i september förra året.

Annons

Men en "Idol"-vinst i bagaget väntar nu en marknadsförningsturné för Kevin. Med på resan finns även nysläppta plattan "Belong", som totalt består av elva spår plus bonuslåten "I will be here" av bortgångne Edvin Berg.

Två spår, "Belong" och "Dreaming", är nyskrivna medan resterande nio är Kevins covers från "Idol". Med andra ord finns tittarfavoriter som "Pride", "Soldier" och "Say" med. Och det här gör såklart att de som följt tv-programmet vet vad de kan förvänta sig av skivan.

Följaktligen låter det också så snällt, ofarligt och i många fall harmlöst, som det gjorde i programmet. Men samtidigt var det minst sagt väntat, då tidigare "Idol"-vinnares skivor i stort sett haft samma tongång och sound.

Produktionen håller självklart hög nivå och Kevin sjunger bra, faktiskt så pass bra att hans röst bitvis låter tämligen unik.

Nämnda låtar, plus John Mayer-versionen av Tom Pettys "Free fallin", hör till skivans höjdpunkter, men bristfälliga tolkningarna av Maggios "Välkommen in", Daughtrys "Home" och Oasis "Don’t look back in anger" agerar sänken.

Kevin Walkers debutskiva är varken utmanande eller spännande, men förmodligen precis vad alla Walkiers önskat och förväntat sig.

■ Skivrecension

Artist: Kevin Walker

Album: "Belong"

Genre: Pop

Bolag: Universal

Betyg:

Mer läsning

Annons