Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre reggaeakter klara för Family Roots: "Inte omöjligt att vi klår förra årets besökarantal"

Lördagen 2 juli öppnas för fjärde året i rad festivalen Family Roots upp. På Näsåkers festplats kommer de tre reggaeband att uppträda. "De är oerhört kompetenta musikanter", säger ordförande i Kärlekskrigarna Mika Moretti.

Annons

Reggaeonen, Samvetet och WillMan med Så kan man band är de tre band som tar plats på Näsåkers festplats när det är dags för festivalen Family Roots att gå av stapeln. Festivalen är precis som tidigare år en helnykter festival och vänder sig till unga som gamla. Under dagen kommer det både finnas toner från hiphopen men också raggae.

– Samvetet som kommer spela för oss har en väldigt speciell musikstil som man nästan kan kalla lite poetisk. De ger lite karibiska toner som gör att det blir en väldigt bra och glad grund som en första akt under dagen, säger Mika Moretti.

Under förra året kom ett trehundratal besökare till festivalen. Men att slå det rekordet ser inte Mika som någonting omöjligt.

– Eftersom vi har flyttat sedan förra året till Näsåkers festplats just för att kunna nå ut till fler, tror jag inte det är omöjligt att klå förra årets besökarantal.

Bandet Samvetet kommer till Family Roots.

Samvetet är ett folkmusik/reggae band med rötterna i Småland och på Öland. Deras musikstil beskriver de som en blandning mellan Bob Marley och Björn Afzelius och därmed kallas "folkreggae". Förra året släppte de singeln "Skuggan" men släppte så sent som i april i år deras EP "Prognos från Söder".

Reggaeonen.

Bandet Reggaeonen är ett gäng från Halmstad som lirar musik om kärlek, politik, natur, medmänsklighet. Sedan 2010 då bandet startades har de släppt ett album, sex EP’s och en singel. Bandet hämtar bland annat sin inspiration från Jazz och Dubstep. Reggaeonen stårhelt för sina egna produktioner där Saga Isebring står för artworken till allaomslag och Sebastian Lau står för inspelning, mixning samt mastering.​

WillMan.

WillMan är en reggaeartist ifrån Falkenberg som vill sprida kärlek i Sveriges alla hörn. honom finns "Så Kan Man Band" i alla väder. Han har ett nytt album påväg ut och är även aktuell med skivan "Någon annanstans" från 2015. Han har även sjungit låten "Ljuger" tillsammans med Saga Isebring som också är aktiv i Reggeonen och Så Kan Man Band.

För de besökarna som inte vanligtvis brukar lyssna på reggae är denna kvällen ändå något för alla?

– Reggae är en väldigt bred stil och vi har försökt välja just musik som kan accosieras till sommaren och att det är på svenska. Det är en väldigt behaglig musik att lyssna på även om det kan vara upptempo kan det finnas låtar där kroppen kan gå på en vilopuls, säger Mika Moretti.

Festivalen är uppe från klockan 12 till 24. Under 16 år är det gratis inträde. Annars är det 200 kronor för att komma in. Eventuell förtjänst doneras till barn- och ungdomsverksamhet i Ådalen.

Mer läsning

Annons