Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska festivaler kartläggs för att förbättra upplevelsen

När 4 327 festivalbesökare tillfrågades i fjol om vad de tyckte var viktigast på festival svarade 86 procent: säkerheten.
Nu ska årets festivaler utvärderas för att förbättra besökarnas upplevelse.

Annons

Publik under Bråvallafestivalen strax utanför Norrköping som började under onsdagen. De ingår i Livemusik Sverige som nu ska kartlägga festivalbesökarnas upplevelse.

Vad årets festivalbesökare värdesätter eller tycker är dåligt kommer att framgå i ett index som sammanställs av organisationen Livemusik Sverige i samarbete med undersökningsföretaget Mantap Global. Under Sweden Rock i år svarade till exempel 3 000 personer på frågor rörande säkerhet, utbudet på mat och dryck, kötider och sanitet.

– Festivalerna vill veta vad som varit bra och kan bli bättre, säger Jonn Ohlin på Mantap Global.

Sammanlagt gissar Ohlin att statistiken kommer att baseras på omkring 10 000 personers svar.

Tanken är att festivalarrangörerna ska kunna jämföra sig mot index för att kunna åtgärda problem som eventuellt uppstår. Initiativet kan även ses som ett led i arbetet för att förebygga sexuella ofredanden, vilka ökat med 25 procent sedan 2011, enligt polisen.

Bland de större festivaler som ingår i Livemusik Sverige finns Bråvalla, Sweden Rock, Stockholm Music & Arts, Gefle Metal Festival och Storsjöyran.

Mer läsning

Annons