Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt av Melissa Horn

/

Melissa Horn sjunger i "Ett sent förlåt" om att man vill vara lätt att leva med, men det är inte lätt när ingen av två människor är lätta att leva med.

Annons

Melissa Horn knyter sällan ihop sina låtar till ett litet paket med guldfärgat band. I låtar som "Jag har inte gett upp oss än", "Ett sent förlåt" och "Du är värd det" är det en känsla som är både vemodig och samtidigt stark som lyssnaren känner. Känslan är snarare "vad gör jag nu?" än "det finns ingenting att göra". Just de raderna är recensentens opoetiska ord och de finns inte i hennes texter.

Melissa Horns stora kreativitet - hon har skrivit text och musik till alla låtarna även på det här fjärde albumet - får sina naturliga begränsningar av de ramar som hennes känsliga, nästan darrande röst sätter upp.

Detta är inte något problem. Tvärtom fortsätter hon att övertyga efter varje album, trots att texterna och även låtarna påminner så mycket om varandra.

En låt som "Jag vet" har inga överraskningar i texten men är faktiskt en väldigt bra poplåt.

Bästa låt är "Du är värd det" där hon sjunger så att man verkligen hör att den hon sjunger om är värd det.

Musikalisk har det här albumet lite vidare ramar än vad Melissa Horn haft tidigare. Gitarristerna Anders Pettersson och Ola Gustafsson har bland annat sällskap av pianisten Martin Hederos, saxofonisten och klarinettisten Per "Ruskträsk" Johansson och trumpetaren Goran Kajfes.

Stråkarna tillför inte så mycket och Melissa Horns ton behöver dem inte.

■ Skivrecension:

Artist: Melissa Horn

Album: "Om du vill vara med mig"

Bolag: Universal

Betyg:

Mer läsning

Annons