Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så går det i finalen i Eurovision – enligt våra experter

Vår Eurovisionexpert Fredrik Ytterström får sällskap av två schlagerbitna personer, Lina Nyberg och Sara Carlzén. Så här tippar de att topp 3 i Eurovisionfinalen kommer att se ut på lördagskvällen.

Annons

Två bidrag är representerade hos alla tre experter men segraren är inte entydigt. Men en sak är säker, Sverige är inte topp tre.

Fredrik Ytterström, Lina Nyberg och Sara Carlzén siar om utgången i Eurovision.

Fredrik Ytterström

1) Ryssland: Överlägsen favorit som jag tror kommer att hålla ända in i målet. Hade inte riktigt den där kontakten med kameran i första semifinalen men den härliga refrängen i kombination med ett av ESC-historiens mest häftiga scenframträdanden ska bara räcka

2) Australien: Lyfte verkligen till nya nivåer under liveframträdandet och röstresurserna är imponerade hos Dami. Det ska bli skoj att följa australiens fortsatta deltagande i Eurovision – de har verkligen imponerat sina två första år.

3) Frankrike: Den låt som lär spelas flitigast i europeisk radio under sommaren. Bra är den också. Men här går jag verkligen med hjärnan för hjärtat, jag hade hellre sett Litauen eller Cypern på denna placering.

Lina Nyberg

1. Ryssland: Stark, catchy låt som sätter sig direkt. En riktigt bra scenshow. Tyvärr kommer det här att gå hem alltför väl i de europeiska stugorna. För hur bra Rysslands bidrag än vill man ju inte att Putin ska kunna gotta sig åt en Eurovision-seger.

2. Australien: Skönsjungande Dani Im har också en stark scenshow. Fin låt som växer varje gång man hör den. Tror att hon kommer bli en favorit för de nordiska länderna.

3. Armenien: Jag var nära att sätta Frankrikes Amir som trea men väljer i stället Armenien. Supersnygga Iveta Mukuchyan har en liksom Dani Im en riktigt vass pipa och en stark låt.

Sara Carlzén

1. Australien: Jag borde kanske säga Ryssland med tanke på vilket favoritskap som ligger på Sergey Lazarev, men jag hoppas och tror att Australien kniper vinsten i år. En modern låt som osar 2016, med en fantastisk artist med en röst som en inte kan låta bli att älska. Lägg till ett nummer inte går att slita ögonen ifrån, så är segern rätt självklar ändå.

2. Ryssland: Ryssland. Stackars Ryssland. Favoriterna som föll på målsnöret när Mums-mums plockade hem segern till Sverige i fjol. Och tyvärr blir det nog samma visa i år. Numret, artisten och låten är alldeles för mycket Måns Zelmerlöw, fast lite blekare. Europa borde inte rösta fram detta.

3. Litauen: Fajten blir om tredjeplatsen är mer spännande än vem som vinner tävlingen. Här är det nämligen öppen bana. Kanske blir det Frans? Men så seglade Litauens Donny Montell upp från ingenstans i torsdagens semifinal och imponerade stort. En bra poplåt, en bra röst och en bra show. På det hela bra alltså. Inte för udda, men inte för anonymt för att glömmas bort. Räcker till en tredjeplats.

Läs också

Så bra är första semifinalen – Eurovisionexperten sätter betyg på alla bidrag

Så bra är andra semifinalen – Eurovisionexperten sätter betyg på alla bidrag

Sofia från Sundsvall öppnar Eurovision med hemligt dansnummer: "Mer peppad än nervös"

Mer läsning

Annons