Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickfors, Rogefelt och Hylander till Skulefestivalen

I höst ska Pugh Rogefeldt, Mikael Rickfors och Dan Hylander ut på gemensam turné som bland annat når Sundsvall i länet. Men redan nu i sommar går det att se den erfarna trion på Skulefestivalen.

Annons

– Det känns fantastiskt bra. Micke känner jag sedan tidigare. Vi hade Grymlings ihop. Sedan har vi träffats då och då. Även Dan har jag träffat på vägarna men vi har inte spelat tidigare. Vi har gjort några projektspelningar som har gått väldigt bra.

Pugh Rogefeldt, Mikael Rickfors och Dan Hylander spelar på Skulefestivalen i sommar.

Pugh Rogefeldt är bekant med Höga kusten och även med spelplatsen Skule Naturscen.

– Det är stället med en bergvägg i bakgrunden? Höga kusten känner väl alla människor till.

Den här trion är nygammal, Mikael Rickfors och Dan Hylander turnerade tidigare med Mats Ronander. Pugh Rogefeldt är därmed nybörjaren i sammanhanget.

– Jag är inte van vid sådant här. Nu är vi tre som frontar. Jag har kört mycket själv och stått längst fram vid scenkanten, ibland i flera timmar. Jag har vant mig med den rollen. Det tar tid att vänja sig vid att backa när man ska backa. Man kan göra en jämförelse med teater. Att man har en roll och backar när någon annan tar över. Det är svårare att lära sig det än att ha huvudrollen hela tiden.

Nu ska alltså Pugh Rogefeldt samsas om utrymmet med två personer han har allra största respekt för.

– Jag känner en viss beundran för Rickfors. Han har en unik röst kan man gott säga. Dan är en fantastisk låtskrivare, och han är väldigt amitiös. Han jobbar jämt.

Pugh Rogefelt berättar att de nu får börja anpassa repertoar efter konstellation och han ser en unik möjlighet att få ihop sina röster.

– De få spelningarna vi gör i sommar är egentligen repetitioner för turnén i höst. Vi gör tre fyra framträdanden där vi känner oss för. Det kommer inte bli så komplicerat material. Det är inte svårtilllgänglig och kommer att bli fyra, fem, sex av våra huvudnummer.

De övriga artisterna som är klar för Skulefestivalen den 8 och 9 juli är Darin, Sven-Bertil Taube, Emil Assergård, Östen Eriksson ooch Jens Kristensen, Frida Selander, Frökern Elvis, Någonstans i Sverige och Annika Winhagen.

Mer läsning

Annons