Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recension: Rockiga toner i nytt album från Arkee

Annons

Albumomslaget till Time will tell

Rockaren Arkee som egentligen heter Åke Lidström från Sundsvall har släppt albumet "Time will tell". Ett album som med sina fem låtar innehåller gitarriff som tar lyssnaren tillbaka till ett 80-tals sound. Det är lätt att hamna i en annan värld när musiken går igång. Med enkla fraser och upprepningar är det svårt ibland att skilja låtarna mellan sig. Det kan ibland kännas som låtarnas soud är alla lika.

I Cast Away är det en väntan på att få en upplyfning- som aldrig kommer. I låten "Still got my Rocknroll" sjunger Arkee om sin käresta som lämnat honom fastän han har kvar sin rock´n roll. Jag vill gärna tro honom. Jag saknar ett sound som bevisar hans kärestas avsked som ett stort misstag. Han sjunger "when the party is over and the whiskey is dry" medan jag väntar på att få introduceras till partyt.

Det är i bonus låten Time will tell jag finner ett hopp tändas. Med en annan sångarens toner (som bland annat sjugit på Yngwie Malmstens skivor), finns det ett något högre tempo vilket jag saknat i albumets andra titlar. Taket lyfter inte men ett hopp för rocken tänds.

I rockens 80-tals tecken med långa gitarriffen är detta ett bra tillfälle att lyssna på vid regniga dagar. Men om partyt i rock´n rolls värld kommer till Åke "Arkee" Lidström, well time will tell.

Albumet finns tillgänglig på spotify och på youtube där även en musikvideo finns till låten "Young baroque princess".

Artist: Åke "Arkee" Lidström

Album: "Time will tell"

Genre: Rock

Bolag: Eget producerat

Betyg: 2/5

Mer läsning

Annons