Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Carlsson: "Nu räknar vi ned till fest i Ö-vik"

/
  • Peter Carlsson - nöjesredaktör för Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda och på allehanda.se.

"Den som väntar på något gott blir aldrig fet", som det heter. Och det känns lite som om vi Ångermanlänningar är näst intill svältfödda vid det här laget.
För det har ju gått många veckor och månader sedan vi fick glädjebeskedet om att deltävling fyra av 2014 års Melodifestivalen ska äga rum i Örnsköldsviks Fjällräven Center.

Annons

Nu är Melodifestivalsveckan äntligen här och förhoppningsvis lever hela Örnsköldsviks upp så som staden gjorde både 2007 och 2010, de två gångerna som Nolaskogs huvudstad tidigare stått som arrangörer för schlagercirkusen.

Redan under måndagen börjar den första utrustningen och personalen att anlända till Ö-vik, men det är framför allt på onsdagen som temperaturen höjs. Då anländer nämligen de flesta av artisterna och gör sina första torrep (mindre repetitioner av numren på annan plats än stora scenen i Fjällräven Center). På onsdag kväll spelas också deltävlingens åtta bidrag upp för pressen för första gången, okonstlat och lugnt via en stereo.

På torsdag börjar allvaret, i och med repetitioner i Fjällräven Center för samtliga artister. Då ska numren sitta och detaljer finslipas, i allt från kameraskiften, sång, dans och klädval. Under torsdagskvällen hålls också kommunens välkomstfest på First Hotel Statt, vilket exempelvis brukar innefatta både lokala kändisar och politiker, så som artister, tv-personal och journalister.

På fredag skruvas temperaturen upp ytterligare genom repetitioner på dagen, följt av fredagkvällens stora genrep inför publik. Lördagen innehåller ytterligare ett publikt genrep på eftermiddagen och klockan åtta på lördagskvällen börjar själva deltävlingen. Vid 21:30 på lördag vet vi vilka två bidrag som gått vidare till final från Ö-viks deltävling och vilka två bidrag som gått till andra chansen.

Under Melodifestivalsveckan gör Allehanda Nöje, förutom en matnyttig och bra papperstidning, även en rejäl digital satsning. På allehanda.se kan ni följa deltävlingen på bästa sätt - genom rapporteringar direkt från Fjällräven Center. Vi kommer bland annat tillhandahålla ett direktsänt studioprogram med experter och gäster, likväl som intervjuklipp med artister och diverse kändisar.

Let the games begin!

Förhandsfavoriterna:

• Anton Ewald - "Natural": Fjolårets stora uppstickare vill säkert vinna i år.

• Alcazar - "Blame It On The Disco": Går oftast till final.

• Linda Bengtzing - "Ta mig": Dansbandspop av folkliga Linda.

• Janet Leon - "Hollow": Tjejen som säkert är revanschsugen efter fjolårets debakel.

De nederlagstippade:

• Ammotrack - "Raise your hands": Skövderockers som vill slå igenom.

• I.D.A - "Fight me if you dare": Är Mello redo för sin första riktiga rocktjej?

• Ellinore Holmer - "En himmelsk sång": Svårtippad Glada Hudik-medlem.

• Josef Johansson - "Hela natten": Okänd ung popkille.

/Peter Carlsson - nöjesredaktör för Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda och på allehanda.se.

Mer läsning

Annons