Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örnsköldsvik-Kalaset fick en strålande start: "Vädret var den största oron"

Under lördagen var det premiär för vad som kan komma att bli en återkommande sommarfestival i Örnsköldsvik – Örnsköldsvik-Kalaset. Huvudartisten Miriam Bryant bjöd närmare 3000 personer på en stor show i fantastiskt vackert väder.

Annons

Läs mer: Heta artister och något för hela familjen på Örnsköldsviks nya sommarfest

Läs mer: Se festen på Örnsköldsvik-Kalaset i efterhand – Allehanda på plats under premiären

Miriam Bryant gjorde succé på Örnsköldsvik-Kalaset.

– Vi trodde på artisterna, konceptet och platsen. Men tankarna på den förra sommaren och det dåliga vädret var en stor oro, säger Sammy Broqvist, en av arrangörrena.

Vädret, skulle det visa sig, kunde inte bli mycket bättre. Lördagen är förmodligen en stark konkurrent till årets bästa väderdag och närmare 3 000 personer kom till kajen utanför Fjällräven center för att njuta av både artister och solsken. Och i vissa fall mat och dryck.

– Det är alltid lite dramatik inför ett evenemang, men vi har slavat på brutalt hårt den senaste veckan för att ligga bra till i dag, säger Sammy Broqvist som är glad att se att festivalen blev lyckad.

Vid kvart i sex inledde Matthews Green kalaset med sköna reggaetoner, blandade med elektroniska beats. Ulrik Munter följde upp vid kvart över sju och en stund efter klockan nio klev huvudartisten Miriam Bryant upp på scenen, framför en publik som vuxit stadigt fram tills dess.

Matthews Green inledde kvällen. Västeråsartisten framförde bland annat låten
Ulrik Munther har varit med i Melodifestivalen och är även aktuell som skådespelare i filmen
Kenneth Sundin, Inga-Lill Sundin, Agneta Häggström och Rune Häggström var på plats redan vid halv sex med sina solstolar.
Vid midnatt hade strax under 3 000 personer tagit sig in på området.

– 50 procent av försäljningen har skett de sista tre dagarna, nästan 2 000 förköpsbiljetter såldes totalt, säger Sammy Broqvist.

Miriam Bryant slog igenom stor i den senaste säsongen av "Så Mycket Bättre" på TV4. Och hennes låttolkningar från programmet var dem som de flesta i publiken kände igen, baserat på hur många som sjöng med. Bryants senaste storhit "Black Car" fick också mycket reaktioner.

– Det kanske låter som publikfrieri, men Örnsköldsvik betyder faktiskt mycket för mig. Det var här jag skrev några av mina första visor, sa Miriam Bryant på scenen.

Det svängde stundtals ordentligt under Miriam Bryants show.
Kajen utanför Fjällräven center var välfylld av människor i alla åldrar.

Tillsammans med Sammy Broqvist står också Per Carlsson och Thomas Norberg bakom evenemanget som ska bli årligt återkommande, enligt trion.

– Ambitionsnivån är att vi ska utöka det till en två- kanske tredagars festival. En heldag – med matfestival på dagen med barn- och familjeaktiviteter, och underhållning på kvällen, säger Sammy Brokvist.

– Visst är det nervöst, men samtidigt tror man ju så mycket på det här. Så det har aldrig känts som att det ska misslyckas, säger Thomas Norberg.

– Sedan måste man våga satsa, fyller Per Carlsson i.

Utöver Örnsköldsvik-Kalaset anordade samma arrangörer även rockkonserten "Rock on the Docks" i våras. Det finns även planer på flera stand-upföreställningar under hösten. Bågen spänns stort. Hur det än blir så var premiären av Örnsköldsvik-Kalaset en strålande succé.

Miriam Bryant spelade i Örnsköldsvik senast förra sommaren innan

Mer läsning

Annons