Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordman och Assergård till Sommarfesten

Sommarfesten har lockat uppåt 5000 besökande i två år i rad och succékonceptet är folklighet. I år är det bland annat Nordman och Emil Assergård som står för underhållningen.

Annons

Sommarfesten anordnas som vanligt nere i hamnen i Örnsköldsvik. En stor förändring i år är att det är Allstar som står bakom arrangemanget istället för Harrys. Men det kommer inte att ändra inriktningen på festivalen den 1 och 2 juli.

Emil Assergård och Nordman är klara för Sommarfesten i Örnsköldsvik.

– Tanken i år är att det ska bli en en folkfest av del hela. Man ska få mycket för pengarna. Om man tittar på föregående år så har det varit andra stora grejer under sommaren så vi är tacksamma att folk tog sig till oss, säger arrangören Niklas Berggren.

Förra året var Linda Bengtzing dragplåstret. I år är det Nordman som tillsammans med Undrom-sonen Emil Assergård är de två stora namnen.

– Nordman är stentaggade och tycker att det ska bli kul att komma upp. De har inte gjort någon spelning på en större scen här i Örnsköldsvik, säger Niklas Berggren.

Nordman, som består av Mats Wester och Håkan Hemlin, kommer att spela tillsammans med partybandet Midnight express som återvänder till Sommarfesten.

– Det är kul att ett band som har funnits med ett tag kan ta sig tillbaka. Nordman drar en bred publik. Det handlar om att hitta de som många gillar. Igenkänningsfaktorn är viktigast. Nordman har spelat med Midnight Express förut och det kommer att märkas på energin på scenen, säger Niklas Berggren.

Sommarfesten har även bokat en dj-duo till lördagen, som var i där ifjol.

– Grabb gjorde succé. De kommer direkt från en spelning på Bråvalla. Vi jagar en humorakt till lördagen och kommer att fylla på med mer, bland annat en dj till fredagen.

En till aktivitet som är i det närmaste klar är att ha en fotbollsturnering på lördagen.

Väntar in tillstånd köra minifotbollsplan

– Vi gör det här tillsammans med Friska viljor. Det blir en beachfotbollsplan med sand och allt. Jag har stora förhoppningar på det här. Fotbollen måste synas i centrum. Vi måste visa upp våra lag i seriesystemet som håller kvalitet. Det passar med med tankte på att det är Fotbolls-Em samtidigt, säger Niklas Berggren.

Mer läsning

Annons