Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

New Orleansfestivalen bjuder på jazz från Piteåartister

Även i år går New Orleansfestivalen i Nordingrå av stapeln under en helg i juli. Under festivalen kommer det i vanlig ordning vara jazz som står i centrum.

Annons

Northern Indians.

Under 22-24 juli ställer sig flera olika jazzakter sig på scenen på Café Mannaminne i Häggvik. Två av dessa är akter från Piteå: Northern Indians och John Henry. Northern Indians är bandet som består av John Andersson och Josef Eriksson. Debutskivan "The great escape" kom 2015.

Det var efter en spelning i Örebro som bandet fick sig en knuff i rätt riktning. De fick då chansen att spela som förband till den amerikanska singer/songwritern Joe Pug på hans Sverigeturné. Under våren var Northern Indians även förband till Doug Seeger. Singeln "Shameful behaviour" och "Way up north släpptes kort därefter tillsammans med andra albumet "No shelter in sight".

John Henry.

John Henry består av Mikael Bäckman, Jonas Nordqvist, Petter Olofsson, Theo Stocks och Ullrika Weinz. Deras debutalbum "Rank strangers" kom 2010 och två år senare kom deras andra "Rural Dwellers". Bandet beskriver sig ha en alldeles egen nerv och känsla framför de klassiker om liv och död, längtan och lust, helgon och syndare på ett nytttänkande sätt.

Mer läsning

Annons