Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikmakare hyllades på årets Denniz Pop-gala

När Denniz Pop Awards avgjordes på torsdagskvällen var Musikmakarna i Örnsköldsvik högst inblandade. De tidigare eleverna Alessandra Günthardt, Linnea Södahl och Emanuel Abrahamsson hyllades vid galan.

Annons

Rookies, låtskrivare och producenter hyllades när Denniz Pop awards hölls för tredje gången i rad.

Prisutdelningen hölls på Operakällaren i Stockholm och Sarah Dawn Finer var kvällens värd." Tack till Denniz Pop awards som valde mig som värd för prisutdelningen i år. Det var en ära!", skrev hon på Instagram senare på torsdagskvällen.

Läs också: Ola Salo blev knockad i Örnsköldsvik

Tre personer som tidigare gått Musikmakarna i Örnsköldsvik fick priser vid galan. Alessandra Günthardt fick pris som årets artist-rookie.

Alessandra Günthardt fick pris som årets artist-rookie.

– Jag känner henne väl. Hon är mycket seriös och jobbar otroligt målmedvetet. Hon är en otroligt duktig producent också, det är ovanlig för tjejer. Vi har för för få kvinnliga producenter men vi jobbar på det. Alessandra är ett bra typexempel, säger Ulla Sjöström rektor på Musikmakarna.

Emanuel Abrahamsson, Iman Conta Hultén Hultén och Linnea Södahl.

Två andra Musikmakare, Linnea Södahl och Emanuel Abrahamsson som bildar låtskrivartrio med Iman Conta Hultén, fick pris i motsvarande kategori för låtskrivare och producenter.

– De skrev "Lush life" till Zara Larsson. Det var förra årets monsterhit. Linnea och Emanuel är mycket dukltiga och vi följer i den mån vi vet vad de gör. att de har vunnit de här priserna är jätteroligt. Vi är så glada för deras skull och bevisar att vi gör något rätt på den här lilla skolan i Örnsköldsvik, säger Ulla Sjöström.

Läs också: Musikmakare slåss om årets låt

Vidare fick Mattman & Robin årets hederspris för sina internationella framgångar. De har bland annat producerat Nick Jonas singel "Close", där svenska Tove Lo medverkar. Årets MVP-pris gick till Marie Dimberg som bland annat har en bakgrund i skivbolagsbranschen och har varit manager till Roxette.

Läs också: Pontare och Deb prisades

Denniz Pop awards är ett musikpris som instiftades för tre år sedan till minne av Denniz Pop, producenten som grundande den framgångsrika Cheironstudion i Stockholm. Pop hette egentligen Dag Krister Volle och låg bakom en rad världshits till artister som Backstreet Boys, Ace of Base, Five, Dr Alban och Britney Spears. Han avled 1998.

Mer läsning

Annons