Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möjligt rekord på Sjunde i Sjunde – Takida: "Galet kul att vara här"

Molnen gled undan och solen sken fram precis lagom till att klockan slog sju. Takida klev på scenen framför tusentals människor, möjligen fler än när Agnes spelade för två år sedan.

Annons

Det fanns inte många lediga kvadratmeter i Strandparken under torsdagskvällen. "Vi låtsas att det är lördag", tyckte Takidas sångare Robert Pettersson. Arrangörerna uppskattar att det kan ha kommit 8500 personer, vilket i så fall skulle vara mer än när Agnes besökte gratiskonserten för två år sedan och upp emot 8000 personer kom.

BIldspecial: Se alla bilder från konserten här

Rekord eller inte så var det många som tagit sig till Strandparken för att se Takida spela.

Senast bandet besökte Örnsköldsvik gjorde dem en nedtonad akustisk spelning på en mörkt Brux framför en publik på några hundra. Det som mötte dem i dag var något helt annat. Bandet drog av både klassiker och lite nya låtar, "You Learn" från 2011 framfördes av en ensam Robert Pettersson på scen och drog fram stort jubel. Och under klassiska "Curly Sue" var det många som höjde sina mobiltelefoner för att filma.

"Det är galet kul att vara här", sa Robert Pettersson när han blickade ut över publiken som sträckte sig över hela Strandparken.

Precis när konserten tagit slut börjar den stora publiken spridas ut.

Robert Pettersson är sångare i Takida.

Vädret visade sig från sin allra bästa sida efter en gråmulen dag.

Det är nionde året i rad som Tidningen 7 tillsammans med samarbetspartners arrangerar gratiskonserten som infaller varje år den sjunde juli klockan sju. Förra året var det Petter som drog publiken och tidigare har Amanda Jensen, Orup med flera kommit till Örnsköldsvik och Strandparken. Nästa år väntar tioårsjubileum och den sjunde i sjunde klockan sju smäller det även 2017.

Mer läsning

Annons