Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Carlson - en stor rocksångare

/

Magnus Carlson och Mikael Nordgren hyllar sina rötter i ett gemensamt projekt.
Magnus Carlson är en av vår tids absolut största svenska sångare.

Annons

Som sångare i Weeping Willows och som soloartist räknades han till rockmusiken men efter två skivor med soul och rhytm n´blues sitt nya band Magnus Carlsson & The Moon Ray Quintet känns det inte så förfärligt viktigt längre att tala om de musikaliska ramarna runt Magnus Carlsons röst.

Magnus Carlson och multiinstrumentalisten Mikael Nordgren, Tiger Stripes när han gör house, har skrivit alla låtar utom en till "Tandem Sky".

Det här är musik som rör sig framåt med mycket energi och fartfylld puls. Magnus Carlson låter aldrig det minsta ansträngd eller det minsta tillgjord som sångare. Det finns nog andra svenska sångare som sjunger med mer kraft och som har ännu större omfång i rösten än Magnus Carlson. Men de sjunger knappast bättre än Magnus Carlson ändå.

"Close to you" har lite smak av Phil Spector, en stor låt. "Victoria" är en väldigt bra rocklåt som får lyssnaren att yla med och ropa på den där Victoria.

Bästa låt: "Hurricane" som Magnus Carlsson och Britta Persson sjunger i duett är en väldigt bra låt med två väldigt bra sångare.

Artist: Tandem Sky

Album: Tandem Sky

Bolag: Metronome/Warner

Release: 4 april

Betyg: 4/5

LARS LANDSTRÖM

Annons